Με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Συμμετοχή στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων

Aνηφορίζοντας όλοι μας απ΄ τα στενά της παλιάς Καλαμπάκας συναντιώμαστε μπροστά στον Βυζαντινό Ναό της Παναγιάς μας κάτω απ΄ τη σκιά των Μετεωρίτικων βράχων.
Η μπάντα του Πολεμικού ναυτικού μας περιμένει να μας ταξιδέψει σε
«Μουσικές θύμησες από τη σκηνή του ΄60».
Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879.
Από την σύστασή της, η Μπάντα του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Σήμερα, η Μπάντα του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με τη συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μπάντα του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό. Οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που απλόχερα χαρίζει είναι το ισχυρότερο κίνητρο που μπορεί να έχουν τα μέλη της Μπάντας του Π.Ν ώστε να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα: τον Πολιτισμό.