Πολιτισμός είναι το σύνολο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου και που εκφράζεται ιστορικά στους τύπους και στις μορφές οργάνωσης και δράσης της κοινωνίας καθώς και στη δημιουργία υλικών και πνευματικών αξιών.
ΔΩΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  που προγραμματίσαμε για το 2013, προτάθηκε ομόφωνα από το συμβούλιό μας να γίνει μια  προσφορά αγάπης στη ΄΄ Κιβωτό του κόσμου ΄΄. Εμείς,  οι άνθρωποι του ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, με αφορμή το θεατρικό σανίδι, που ταπεινά υπηρετούμε, και έχοντας ως υλικό κατασκευής των σκηνικών μας φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, που από απελέκητο λαξεύεται, μορφοποιείται και τελικά μεταμορφώνεται όπως ακριβώς και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, προτείναμε:
΄΄  Έκθεση καλλιτεχνικών  δημιουργημάτων με βασικό υλικό το ξύλο ΄΄
Για το σκοπό αυτό  απευθύναme προσκλητήριο προσφοράς και αγάπης προς όλους τους ενδιαφερομένους  (απλούς πολίτες,  Δήμους,  πολιτιστικούς φορείς σωφρονιστικά καταστήματα,  εκκλησιαστικά ιδρύματα, ερασιτεχνικά εργαστήρια  ή σχολές κ.τ.τ. ). Ζητήσαμε τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή όλων σε πανελλήνια κλίμακα. Με άλλα λόγια οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να πάρουν  ένα κομμάτι ξύλο και να το μεταμορφώσουν . Πολλές φορές οι δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, όταν έρχονται στην επιφάνεια, φέρνουν ανέλπιστα αποτελέσματα!
Όλα τα χειροποίητα έργα που  μας αποστάλθηκαν σε διάστημα τριών μηνών, ξεκινώντας από το Φεβρουάριο,  εκτέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά την περίοδο του  Πάσχα.  Σκοπός των εκθεμάτων  αυτής της συλλογής ήταν  η είσπραξη  χρηματικού ποσού που  δόθηκε στο ίδρυμα  ΄΄ Κιβωτός του Κόσμου ΄΄,  για να διατεθεί στον αξιοθαύμαστο σκοπό τους, δηλαδή τη μέριμνα για τη μητέρα και το παιδί.
Όσα από τα έργα δε  πουλήθηκαν παραχωρήθηκαν στο ίδρυμα,  και διακόσμησαν τους χώρους της " ΚΙβωτού"  που με τόση επιμέλεια έχουν  δημιουργήσει.
Και τα καταφέραμε!!!

Η πρώτη επαφή με την " Κιβωτό του κόσμου " και τον πατέρα Αντώνιο
Ετοιμάζοντας την Έκθεση δημιουργημάτων
Εγκαίνια έκθεσης με την παρουσία του πατέρα Αντωνίου
Συναυλία για την "Κιβωτό του κόσμου"
Επισκέψεις σχολείων στην έκθεση
Προσφέρουμε στην " Κιβωτό του κόσμου "