Πολιτισμός είναι το σύνολο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου και που εκφράζεται ιστορικά στους τύπους και στις μορφές οργάνωσης και δράσης της κοινωνίας καθώς και στη δημιουργία υλικών και πνευματικών αξιών.
Ρεσιτάλ κιθάρας
Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ στηρίζει τους  ανθρώπους του
  και εμφανίζει τον Κώστα Δριτσέλη σε μια μουσική συνάντηση   να ερμηνεύει έργα κλασικής κιθάρας.
Συμμετέχει η βιολίστρια  Ελένη Μαυρομμάτη .

Ημερολόγιο έτους 2011
Εμείς γι' αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει!!!
Η νοσταλγία εκείνου του αλλού. Η γλύκα του. Ο απόηχος των ονείρων μας. Η κρυφή μας αλήθεια πως δε θα πηγαίναμε πουθενά αλλού. Κι εκατό φορές να ξεκινούσαμε πάλι εδώ θα καταλήγαμε. Στον τόπο  μας στα ριζά των βράχων - Καλαμπάκα .
Ο τόπος μας, εκεί που ανήκουμε.
Πουθενά σ' ολόκληρο τον κόσμο το πρωινό δεν έχει τη γλύκα που έχει το δικό μας.
Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα αυτό θα αναγνωρίσεις κομμάτι από τον εαυτό σου κομμάτι από τη ζωή σου. Και η  ζωή δεν είναι μόνο ένα ταξίδι, μόνο ένας σκοπός. Είναι και μια διαδικασία  Την περνάμε βήμα - βήμα.  Κι αν το κάθε βήμα είναι μαγικό, αν το κάθε βήμα είναι υπέροχο έτσι θα είναι και η ζωή μας.
Θεατές λοιπόν στην πιο όμορφη διαδρομή της πόλης. Από το ΄΄ Μεγάλο Καφενείο ΄΄ που γνώρισε ημέρες πολιτιστικής δόξας από  θιάσους με ηθοποιούς κλάσεως , στις παραστάσεις των παιδιών του σχολαρχείου και μετέπειτα γυμνασίου με αστείρευτο πάθος και ταλέντο, στο Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ . Το θέατρο πλούτισε τη μονότονη ζωή της Καλαμπάκας και οι κάτοικοι το στήριξαν και το στηρίζουν  αποδεικνύοντας υψηλό πνευματικό επίπεδο
Μη ξεχνάτε ότι κανένας δεν θα μας θυμάται για τις κρυφές μας   σκέψεις. Πρέπει να βρούμε τη  δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσουμε. Ας δείξουμε  στους φίλους μας  τι σημαίνουν  για μας.
Από δω και μπρος μην ψάχνετε τους εαυτούς σας στις άκρες των γκρεμών που

συνηθίζουμε να περιφερόμαστε. Στα όμορφα δειλινά θα βρισκόμαστε

να δημιουργούμε για ένα μέρος.. Ένα μοναδικό μέρος!

Ημέρα ανακύκλωσης
Με μια υπέροχη εκδήλωση γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης από το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών, στο μικρό Θεατράκι της πόλης μας.

Οι άνθρωποι του Επί Σταγών χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου και χαράς στα μικρά παιδιά που παρευρέθηκαν μέσω του Θεάτρου Κούκλας ,αλλά έστειλαν και τα δικά τους μηνύματα περί της μεγάλης αξίας της ανακύκλωσης

Η λαϊκή δοξασία δεν θέλει τους καλικαντζάρους ικανούς  να βλάψουν τους ανθρώπους παρά  μόνο να τους πειράξουν ,να τους  ενοχλήσουν ή να τους φοβίσουν. Ο λαός τους  θεωρεί  μωρούς και ευκολόπιστους. Λένε ότι ανεβαίνουν στους ώμους των ανθρώπων που συναντούν τη νύχτα, και προσπαθούν να τους πνίξουν, αν δεν αποκριθούν σωστά στις ερωτήσεις τους! Άλλοι πάλι τους έχουν δει να παρασέρνουν τους ανύποπτους διαβάτες  σε χορό και μόνο οι καλοί χορευτές τη γλιτώνουν! Το χειρότερο όμως;  παίρνουν τη μιλιά σε όποιον μιλήσει κατά τη συνάντηση μαζί τους.
Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ ξαναζωντάνεψε το λαϊκό θρύλο των καλικαντζάρων.  Τα παιδιά από το "θεατρικό παιχνίδι", ανέλαβαν δράση. Έβγαλαν τους καλικατζάρους από τα έγκατα της  γης  στην πόλη μας.
Άραγε, θα ενόχλησαν , φόβισαν ή σας παρέσυραν  σε χορό; 
Τους συναντήσατε;

Οι καλικάντζαροι ξανάρχονται
Ένα δέντρο μια φορά
Την υπέροχη ταινία " Ένα δέντρο μια φορά" του Ευγένιου Τριβιζά είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοιστα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Τα υπέροχα γραφικά και μουσική καθήλωσαν τους μικρούς θεατές που γέμισαν με μηνύματα το χριστουγεννιάτικο απόγευμα.
Σχεδιασμός και υλοποίηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
και δραστηριοτήτων με τον τίτλο
" Μετεώρων Δωδεκάμερο "
Το
μπαλόνι
ναυαγός
Απόκριες 2013

Πλατεία Ρήγα  Φεραίου - Καλαμπάκα
Οι μικροί μας φίλοι του Θεατρικού Παιχνιδιού … αλλά και οι μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να συμμετάσχουν σε ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι.
΄΄Το μπαλόνι ναυαγός΄΄
Ζωγράφισαν χόρεψαν σε ρυθμούς latin και άφησαν το μπαλόνι τους να πετάξει και να ταξιδέψει μακριά.
Ένα καρτελάκι κρεμασμένο σε κάθε  μπαλόνι με μια ζωγραφιά στη μια μεριά  και κάποιες οδηγίες στην άλλη κάπου βρίσκεται.  Πολλοί άρχισαν να τα  ψάχνουν. Κάποιος μπορεί να το βρει. Εμείς οι άνθρωποι του ΄΄ Επί  Σταγών ΄΄ τον περιμένουμε με χαρά.
Να τι γράφει το καρτελάκι!
Μη με πετάξεις!
Μη με κρύψεις στην τσέπη σου!
Ένα μικρό παιδάκι με πέταξε ψηλά
για να με βρεις εσύ!
Είμαι το τυχερό σας  μπαλόνι!
Πήγαινέ με σ΄ αυτούς που ανήκω για να κερδίσετε
κι οι δυο τα δώρα σας!

Το Θεατρικό Εργαστήρι  "Επί Σταγών" διοργάνωσε το κυνήγι Θησαυρού στην Καλαμπάκα το 2015 και διοργανώνει το ετήσιο διαδικτυακό κυνήγι 2015-2016. Πατήστε παρακάτω στον επίσημο ιστότοπο του κυνηγιού και πάρτε μέρος κι εσείς.
Το  βιβλίο της Βέρας Βασιλείου - Πέτσα " Βορεινό παράθυρο " έχει την τιμή να παρουσιάσει  το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄,  σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με ένα διαφορετικό σκηνικό παρουσίασης, όπου θα ξεδιπλωθούν πτυχές του βιβλίου της που αναδεικνύουν το περιεχόμενο και το βάθος του ποιητικού- συγγραφικού της λόγου.
Την όλη εκδήλωση θα κοσμήσει με την παρουσία του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης  Μανόλης Ανδρουλιδάκης με μια χορεία εξαίρετων μουσικών.
Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 21:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Γιορτή μανιταριών
 Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διοργάνωσε στην Καλαμπάκα
στις 3 Οκτωβρίου 2015  " Γιορτή Μανιταριού ΄΄
Χιλιάδες μανιταρόφιλοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας  επισκέφτηκαν την πόλη μας
Παρών και το Θεατρικό Εργαστήρι με τη παράσταση
"Η Αλίκη στην χώρα των μανιταριών "
"Κι έρχονται απ' τον παλιό καιρό Θε μου να `ταν αλήθεια
ώρες αεροφύσημα κείνα τα παραμύθια"

Παραμύθια. Μια αληθινή ανθρώπινη ανάγκη!
Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ τα φετινά Χριστούγεννα ταξίδεψε με τους μικρούς του φίλους σε κόσμους δίχως όρια. Καράβι… το ΄΄Μουσείο Ελληνικής Παιδείας΄΄ και αεροφύσημα… κείνα τα παραμύθια!  Μας μάγεψαν και πιστέψαμε τα πουλιά που ξεπετάγονταν από μαγικούς κόσμους, πιστέψαμε στο απίστευτο που είναι και η πιο αληθινή μας ιστορία.
Στα ριζά των Μετεώρων σε μια αίθουσα κόσμημα για το μουσείο, αλλά και ένα "Μουσείο Ελληνικής Παιδείας" κόσμημα για την πόλη μας, ζωντάνεψε ένας κόσμος  που έρχεται από τον παλιό καιρό και που οι σύγχρονες αντιλήψεις  τείνουν να τον υποβαθμίσουν ίσως και να το τον εξαφανίσουν.  Σε μια εποχή που η επιφάνεια επικρατεί, με φθηνό περιτύλιγμα και απουσία νοήματος, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ κείνους τους παραμυθάδες και τις  ιστορίες τους, που επιβίωσαν από στόμα σε στόμα για χιλιάδες χρόνια, άλλοτε εμπλουτισμένες άλλοτε φτωχότερες, πάντοτε όμως γεμάτες μηνύματα ζωής.
Έλεγε κάποιος  πως "το παραμύθι και τα όνειρα είναι πλασμένα από το ίδιο υλικό"
Λοιπόν, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας μας άφησε να ζήσουμε το όνειρο.
Ευχαριστούμε τον συλλέκτη Παύλο Μπαλογιάννη, που χώρεσε στο όνειρό μας! Ένας άνθρωπος που δε σηκώνει τα χέρια ψηλά σε ένα αβέβαιο μέλλον, που με τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων του, μας σπρώχνει σε μέλλον καλύτερο.
Μικροί μας φίλοι τα όμορφα πράγματα δεν πρέπει να τελειώνουν. Κρατήστε στην άκρη της ψυχή σας τα βασιλόπουλα που φτάνουν μέχρι την άκρη του κόσμου για να βρουν την πεντάμορφη, τις συμβουλές για μια καλύτερη ζωή, το φεγγαροσκεπαστή, τα πουλιά που πετούν στον ουρανό, τους αθώους ραφτάδες που πολεμούν ατρόμητοι για το δίκιο, τα αχώριστα αδερφάκια που με την αγάπη νικούν το κακό, τα ξωτικά και τους καλικάτζαρους που φεύγουν και θα ξανάρθουν του χρόνου.  Όλοι τους κατοικούν στην άκρη του δρόμου σας. Σύντομα θα τους ξανασυναντήσουμε.
Ο λαός με τη σοφία του λέει: "υπάρχει η δική σου αλήθεια, η δική μου και… Η αλήθεια". Ε, λοιπόν, αυτή την αλήθεια την ανακαλύψαμε! Στα παραμύθια!

Παραμύθια
στο "Μουσείο Ελληνικής Παιδείας"
Χριστούγεννα 2015
Το Θετρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών", διοργάνωσε το 7ο Κυνήγι Θησαυρού και το 5ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού στην Καλαμπάκα το έτος 2016.

Πατήστε εδώ