ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
"    Το κουκλοθέατρο διδάσκει και ψυχαγωγεί μαζί. Δίνει συγκίνηση και χαρά. Πλάθει τον χαρακτήρα του παιδιού χωρίς πρέπει και διδακτισμούς.
"    Με την κούκλα επικοινωνούν ψυχικά και ταυτίζονται μαζί της .
"    Οι άψυχες κούκλες ζωντανεύουν, μιλούν, κάνουν πράξεις με ανθρώπινη νοημοσύνη. Το παιδί δεν αισθάνεται απειλούμενο απ΄ αυτόν που τον κάνει να γελά και να χαίρεται, γι ΄ αυτό δέχεται φυσικά και αβίαστα το ηθικό δίδαγμα που η κούκλα του μεταδίδει.
"    Για το παιδί είναι ανάγκη ψυχικής επιβίωσης να παίζει και να διασκεδάζει. Το παιχνίδι είναι τελικά τροφή!!! Είναι απαραίτητο όσο το φαγητό και ο ύπνος.
ΚΟΥΚΛΑ
Το μικρό παιδί μιλάει συνεχώς με τον γύρω του κόσμο, πραγματικό και μη.
Τα άψυχα αντικείμενα που είναι γύρω του ( παιχνίδια - κούκλες ) καθώς και τα μικρά ζώα έχουν πολλά στοιχεία του ανθρώπινου προσώπου.
Ωστόσο, το παιδί διακρίνει ότι τα αντικείμενα και τα ζώα είναι κάτι διαφορετικό απ΄ τους ανθρώπους. Δεν ταυτίζει, λοιπόν, τα αντικείμενα και τα ζώα με τους ανθρώπους αλλά προσδίδει σ΄ αυτά ανθρώπινες ιδιότητες.
Γι΄ αυτό το λόγο το παιδί δημιουργεί με ενθουσιασμό και πάθος ένα συμβολικό δικό του κόσμο, δίνει σε όλα πνοή και ζωή.
Σιγά - σιγά, όμως, μετασχηματίζει το χώρο της μαγείας και του συμβόλου και τον προσαρμόζει στο κόσμο τον πραγματικό. 

Το Θέατρο κούκλας ΄΄ Επί Σταγών ΄΄  σε συνεργασία την Σχολική Σύμβουλο 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Τρικάλων πραγματοποιεί σεμινάριο για δασκάλους των Α΄ και Β΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγούς και Βρεφονηπιοκόμους με θέμα:
Η κούκλα πολύτιμο μέσον στη διδακτική πράξη
Για τις δασκάλες το σεμινάριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 - 11 - 2013 ώρες 16:00 - 20:00 και το Σάββατο 23 - 11 - 2013 ώρες 9:00 - 13:00.
Για τις νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους το σεμινάριο πραγματοποιείται το Σάββατο 22 - 11 - 2013 ώρες 16:00 - 20:00 και την Κυριακή 24 - 11 - 2013 ώρες 16:00 - 20:00.