Ο ΄΄ Πινόκιο ΄΄ έργο του 19ου αιώνα, γράφτηκε από τον ευφυή και πνευματώδη  Ιταλό συγγραφέα Κάρλο Κολόντι. Όπως συμβαίνει με τις μεγάλες δημιουργίες, ο Πινόκιο του Κολόντι θα φύγει από τα χέρια του δημιουργού του, θα φύγει ακόμη και από την υπόσταση που του έδωσε: την υπηκοότητα, τη γλώσσα που μιλάει, αλλά θα "ξεφύγει" και από τα χέρια του Τζεπέτο μόλις του έφτιαξε τα ξύλινα πόδια του, για να γυρίσει όλο τον κόσμο, διατηρώντας άλλοτε την προσωπικότητα και τις ιδιότητες που του χάρισε ο Κόλοντι κι άλλοτε όχι.
Μεταφράστηκε σε περισσότερες από 200 γλώσσες και διαλέκτους. Αποτελεί  μετά τη Βίβλο το πλέον μεταφρασμένο  βιβλίο  και συνεχίζει  μέχρι και σήμερα  να μεταφράζεται και να διασκευάζεται, διότι είναι έργο με πολλές αξίες και μηνύματα.
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ήταν ένα απλό κούτσουρο που έκρυβε ένα παράξενο θαυμαστό ξύλινο παιδάκι. Ένας ξύλινος κούκλος "που έκλαιγε και γελούσε σαν παιδί", και εξασκούσε όλες τις ευγενείς τέχνες που αρέσουν στα παιδιά.
Ο Πινόκιο - αυτό είναι τ΄ όνομά του - θα κυνηγήσει το όνειρο του και θα τα καταφέρει, γιατί έχει δίπλα του  ανθρώπους που τον αγαπάνε και τον προστατεύουν.
Έντεκα κούκλες Bunraku,  φτιαγμένες από τους ανθρώπους του Θεάτρου Κούκλας ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, θα ξεδιπλώσουν την ιστορία του Πινόκιο με έντεχνο τρόπο.  Το κουκλοθέατρο  Bunraku που έρχεται από την Ιαπωνία,  αναφέρεται για πρώτη φορά στο τέλος της περιόδου Έντο (1848-1853). Ξεκίνησε από έξι χωρικούς του Κουμαμότο που αγόρασαν κούκλες, έμαθαν να τις χειρίζονται και έδιναν παραστάσεις για τους συγχωριανούς τους.
Οι κούκλες Bunraku, που θα παρουσιαστούν, κινούν χέρια και πόδια με την βοήθεια δύο ατόμων. Έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο.  Στην παράσταση φαίνονται τα σκηνικά, οι κούκλες και οι κουκλοπαίκτες που είναι ντυμένοι στα μαύρα και το κεφάλι τους είναι σκεπασμένο με μαύρο κάλυμμα. Είναι μια τεχνική δύσκολη στην απόδοσή της. Παρόλο που στη σκηνή υπάρχουν δύο τουλάχιστον άνθρωποι που χειρίζονται κάθε κούκλα, το ενδιαφέρον του θεατή εστιάζεται στους πρωταγωνιστές, που είναι οι κούκλες.
Το είδος κουκλοθεάτρου Bunraku είναι το πιο ανεπτυγμένο  στον κόσμο.
Οι παραστάσεις αφορούν τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας και θα πραγματοποιηθούν σε ώρες σχολείου την Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαΐου 2015  με πρωινές παραστάσεις, δύο για την κάθε μέρα. 
Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με την κα. Όλγα Κουτσαλιάρη 
Τηλέφωνο επικοινωνίας  6974930736.
            Με τιμή
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Π ι ν ό κ ι ο
Το Θέατρο Κούκλας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Το Θεατρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών" και συγκεκριμένα το τμήμα του "Θέατρο Κούκλας" με υπέυθυνη την κ. Αναστασία Καραφύλλα, είχε την τιμή να ανεβάσει στο  κινηματοθέατρο "Αθηνά"   της  110  Πτέρυγας  Μάχης στη Λάρισα  το  έργο "Πινόκιο", το  Σάββατο 2 Απριλίου 2016.
Με αφορμή τη γενέθλιο ημέρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, όλοι εμείς  οι άνθρωποι του "Επί Σταγών"  βρεθήκαμε  σε μια  κατάμεστη αίθουσα  στη Λάρισα ( πάνω από 500 άτομα) και εισπράξαμε το θερμό χειροκρότημα  των μικρών και μεγάλων θεατών μας.
Ευχαριστούμε το Διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης  Σμήναρχο (Ι)  κ. Δημήτρη Τσιρογιαννίδη και τον Ανθυποσμηναγό κ. Νίκο Ντάτη   για τη θερμή   υποδοχή και την εγκάρδια  φιλοξενία.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οικογένειες στελεχών, καθώς και οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρισας.
Στο τέλος χαρίσαμε σε καθέναν από τους μικρούς μας φίλους  ένα σελιδοδείκτη σχετικό  με την παράσταση και την "Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου"  που φιλοτέχνησε  με αγάπη  το Καλλιτεχνικό Τμήμα  "Επί  Σταγών".
Αναμένουμε με χαρά την επόμενη παράσταση που προσδιορίζεται μέσα στο Καλοκαίρι!

Ο Πινόκιο στο " Μύλο Ματσόπουλου '' στα Τρίκαλα