Παγκόσμια ημέρα κουκλοθεάτρου
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, από τον κόσμο της μαριονέτας και του θεάτρου σκιών, προκειμένου να αναδειχθεί μία μορφή τέχνης με πανάρχαιη ιστορία.
΄΄Τα παιδιά είναι γεννημένα κουκλοπαίκτες και το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος, εμπιστοσύνη και ελευθερία. Δώστε ένα θέμα και δεχθείτε την πιθανότητα να τους είναι παντελώς αδιάφορο. Δείξτε μια τεχνική και παρακολουθείστε την μεταμόρφωσή της. Διδάξτε την χρήση ενός υλικού και διδαχθείτε αυτήν που τελικά θα εφαρμόσουν. Αν το επιτρέψουμε, θα τα φέρουν όλα στα μέτρα τους. Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς που οδηγούν τα παιδιά στους τρόπους τους και τις σχέσεις τους με τις κούκλες. Αυτό είναι ένας καλός λόγος να τους σεβαστούμε.΄.
Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ και το τμήμα κουκλοθεάτρου με την υπεύθυνη Αναστασία Καραφύλλα γιορτάζει τη ξεχωριστή αυτή μέρα με την UNIMA HELLAS στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου την Κυριακή το πρωί  15 Μαρτίου και ώρα 11:30.  Η UNIMA (Union International de la Marionnette) ιδρύθηκε το 1929, στην Πράγα. Έχει τοπικά κέντρα σε 80 περίπου χώρες και είναι ισότιμο μέλος της UNESCO. Το Ελληνικό Κέντρο ιδρύθηκε το 1990.
Ο κουκλοθίασος "ο Τρελλός του Βασιλιά"
παρουσιάζει την παράσταση
"Τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα"
βασισμένη στο κλασσικό διήγημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Μπορεί ένα τριαντάφυλλο να εξημερώσει ένα μικρό άνθρωπο; Πόσο διασκεδαστικό είναι να καθαρίζεις ηφαίστεια κάθε πρωί αντί να τακτοποιείς το δωμάτιό σου και που να βρεις ένα φίλο σ' ένα πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα πεπόνι;
Ένα παραμύθι για τη φιλία και το ταξίδι προς αναζήτησή της που ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση ,το κουκλοθέατρο και τη μουσική.
    Το θέατρο μαριονέτας ΄΄ Baruti ΄΄

        Παρουσιάζει    "Στιγμές αγάπης"
Mια θεατρική-μουσική παράσταση όπου οι μαριονέτες παρουσιάζουν μία ποικιλία από διαφορετικά είδη μουσικής και αποτελείται από μια σειρά μικρών κωμικών σκετς. Η ακρίβεια και η φυσικότητα της κίνησης αυτών των μικρών χαρακτήρων παράγουν μια συνεχή έκρηξη χαράς και γέλιου, εμπλέκοντας τους θεατές σε αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι
Η βραζιλιάνα χορεύτρια Miss Maruka με ρυθμούς σάμπα τρελάνει τους θαυμαστές της. Mr. Dupi σταρ του ροκ εν ρολ παίζει πιάνο, κιθάρα και τραγουδάει, ξαφνικά… βλέπει ένα κορίτσι από το κοινό και το ερωτεύεται... Στιγμές αγάπης γεμίζουν αυτήν την τρελή συναυλία.
Οι κούκλες ζωντανεύουν από τα χέρια του εμψυχωτή-ηθοποιού και αγγίζουν τον θεατή  με έναν τρόπο μαγικό.
Γιγαντόκουκλα κατασκευασμένη από τα μέλη του Κουκλοθεάτρου ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ θα παρελάσει περνώντας από την κεντρική οδό Τρικάλων της πόλης μας και με τη συνοδεία τμήματος κρουστών της Μουσικής Σχολής Καλαμπάκας θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία για να παίξει με τα παιδιά.
Μικροί και μεγάλοι φίλοι μας να είστε όλοι εκεί!!!