Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄  μέσα από την έξοχη πένα του Γρηγόρη Ξενόπουλου, και το έργο του "Το Φιόρο του Λεβάντε" θα μας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα και στις μεθυστικές μοσχοβολιές του γιασεμιού - μπουγαρίνι - που έρχεται απρόσμενα από τη Ζάκυνθο. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα του συγγραφέα, μια σπαρταριστή ηθογραφική κωμωδία, η οποία μας μεταφέρει, στο σπίτι μιας "καθώς - πρέπει" οικογένειας, όπου αρχηγός είναι ο κύριος Βάλδης, δικηγόρος με καριέρα, με γυναίκα, με μητέρα, με ερωμένη, με δυο κόρες και με επίδοξους γαμπρούς να μπαινοβγαίνουν μες στο σπίτι, τάχα μου πως θέλουν να το νοικιάσουν.
Ξαφνικά στο σπίτι εμφανίζεται ένας "τεζόρος" που με την εξυπνάδα του, τη φινέτσα και τη γαλιφία,  τους γίνεται απαραίτητος. Τίποτα δεν γίνεται πια χωρίς το Νιόνιο!
Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο άνθρωπος;
Στην εξυπνάδα δεν τον βάζει χέρι ούτε ο γκραν Πάπας. Το μόνο που τον φόβιζε  … ΄΄ η κούνια!  Κουνιέται αφέντη παρακουνιέται  Όλο σκόρσο και σπαβέντο΄΄.
Έτσι φεύγει από τη Ζάκυνθο για να αποφύγει τους σεισμούς,  με μια μπουγαρινιά και την κιτάρα του! Και νάσου στην Αθήνα. Όχι δούλος. "Επιστάτης  μωρέ!".  Παρόλο που τον "κογιονάρουνε"  θα γίνει ο άνθρωπος " κομε σι ντέβε" καταφέρνοντας να είναι ταυτόχρονα αθώος και κατεργάρης, διατηρώντας δικαίως τον τίτλο του, "Φιόρο του Λεβάντε"
Οι χαρακτήρες έχουν ανατρεπτική διάθεση και το γέλιο ρέει αβίαστα σε όλη τη διάρκεια του έργου.