kinigi.kal@gmail.com
Πραγματοποίηθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου η συνάντηση των κυνηγών.
Μαζί τους βρέθηκαν ο Σεραφίνο, που μάλιστα ήρθε με αυτοκίνητο της αστυνομίας που το παραχώρησε ο φίλος του  Δ/ντής της Αστυνομίας
και ο κ. Πολύδωρος Παραμυθέας που εμφανίστηκε με αυτοκίνητο ττου Δήμου συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ταμπουρά.

Στην ομιλία του ο Σεραφίνο τόνισε τα εξής:

Καλησπερίζω τα πιο όμορφα παιδιά του κόσμου
Καλησπερίζω τους αυριανούς βοηθούς μου τους μικρούς ερευνητές
Ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Δ/ντή της αστυνομίας που διέθεσε περιπολικό για να με μεταφέρει εδώ ανάμεσά σας.  Το ξαναλέω η φήμη μου προηγείται.
Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην πόλη σας και έχω μείνει άφωνος. Μου φαίνεται ότι εδώ θα ήταν και ο κατάλληλος τόπος για να ζήσω. Βλέποντας τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων το μυαλό μου πήγε αμέσως σε ιστορίες που θα μπορούσαν να διαδραματιστούν εδώ και να αποτελούν  τις πιο αγαπημένες  όλων των φίλων σας του κόσμου.
Πραγματικά είμαι συγκινημένος για την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.  Πάνω από 300 φίλοι μου θα βρίσκονται αύριο στους δρόμους  για να αποκαταστήσουν την αίγλη του μουσείου σας. Ο ΄΄ Απροπάρης ΄΄ χάθηκε αλλά οι δαιμόνιοι φίλοι του Σεραφίνο θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα τον ανακαλύψουν.
Μπαίνοντας στην πανέμορφη πλατεία σας κάποιοι σχολίασαν την εμφάνισή μου με κολακευτικά λόγια. Ζήτησαν μάλιστα και να φωτογραφηθούν μαζί  μου.
Έρχομαι αμέσως κοντά σας  για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά της αυριανής μέρας να ανταλλάξουμε απόψεις και να στηθούμε όπως λέμε στη γλώσσα μας  για τις πιο όμορφες φωτογραφίες. Εξάλλου επειδή αύριο η έρευνά μας θα μπει στο βιβλίο των πιο δύσκολων υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν ποτέ πρέπει η συνάντησή μας να αποθανατιστεί.
Πριν όμως έρθω κοντά σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο φίλος και δ/ντής της αστυνομίας  μου είπε  ότι η  η έρευνά μας θα περιστραφεί από την οδό Πίνδου και επάνω  καθώς από τις πρώτες πληροφορίες  οι κλέφτες εθεάθησαν  κάπου εδώ στο πάνω μέρος της πόλης.
Και προσοχή μην ζητάτε πληροφορίες από τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής. Από την αρχή που τους συνάντησα σεν μου έκαναν καλή εντύπωση. Νομίζουν ότι κρατάνε στα χέρια τους την λύση της υπόθεσης. Αύριο θα τους διαψεύσουμε.
Καλό κυνήγι και να θυμάστε αύριο γράφουμε ιστορία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πολύδωρος Παραμυθέας και κατασυγκινημένος ανέφερε:

Καλησπερίζω τους φίλους της καρδιάς μου
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη.  Αισθάνομαι βαθιά υπερήφανος  που βρίσκομαι στον τόπο μου στην ξεχωριστή Καλαμπάκα. Απόψε η πόλη μας είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου γιατί είναι η δικιά μας πόλη. Με τόσους ανθρώπους που με πιστέψανε γύρω μου, είναι σίγουρο ότι τα τάμα μου θα εκπληρωθεί. Είμαι εδώ για χτίσουμε ένα ξεχωριστό αύριο. Είμαι εδώ για ανακαλύψουμε τη σημασία των χρησμών  του παππού μου. Και για να ξημερώσει μια αυριανή ξεχωριστή μέρα θα ήθελα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες
Πρώτα απ΄ όλα ο παππούς είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τους αστρολογικούς χάρτες.
Λάτρευε τις μικρές κατανυκτικές εκκλησίες
Ενδιαφερόταν για την υγεία των συνανθρώπων του
Και οραματιζόταν μια πόλη στα μέτρα που της αξίζει.
Το μόνο περίεργο που είχε ήταν η ομιλία του. Και μάλλον το κληρονόμησα κι εγώ.
Στις επιστολές μου σας ανέφερα  κάποια απ΄ αυτά τα περίεργα που έλεγε. Επειδή ο χρόνος ήταν σύντομος θα ήθελα απόψε να ξαναδώσω  τους χρησμούς που τελικά εξελίσσονται  σε γρίφους και να τους λύσουμε απόψε εδώ όλοι μαζί . Αν τα καταφέρουμε το αυριανό ξεκίνημα της αποστολής ,μας θα είναι πιο εύκολο.
Οι παράξενοι αυτοί άνθρωποι  και φειδωλοί  στα λόγια της οργανωτικής επιτροπής δε μου φαίνεται να έχουν τη διάθεση να με βοηθήσουν παρόλο που στα χέρια τους έχουν όλους τους χρησμούς. Απόψε λοιπό σας ξαναδίνω τους γρίφους  - οι αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τους πάρουν από την επιτροπή - για να τους απαντήσουμε όλοι εδώ μαζί.  Κατεβαίνω αμέσως κάτω από βάθρο που με βάλανε και έρχομαι ανάμεσά σας για να το συζητήσουμε. Παρεμπιπτόντως μη ζητάτε από τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής καμιά πληροφορία. Ζηλεύουνε που απόψε τα κεντρικά πρόσωπα είμαστε εμείς και όχι αυτοί . Αύριο θα τους νικήσουμε κατά κράτος