Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διαδραστικού Εργαστηρίου Έρευνας και Καταγραφής Χορού, που οργανώθηκε από το Τμήμα Χορού και πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2017 στο χώρο  του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σταγών.
Το ερευνητικό πεδίο με το οποίο διαπραγματεύτηκαν τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος  ήταν ο "Ποντιακός χορός και μοτίβα από το Χορτοκόπι Καβάλας". Η εισηγήτρια του εργαστηρίου ήταν η κα. Ελένη Αλεξανδρίδη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Χοροδιδάσκαλος,  που ήρθε από την Καβάλα γι αυτό τον σκοπό. Στη διάρκεια του σεμιναρίου μετέφερε στους συμμετέχοντες  υφολογικά στοιχεία,  ιδιαίτερες πτυχές και μοτίβα από την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής της.
Η καθολική συμμετοχή των μελών του Επί Σταγών, η φιλοξενία, η εμπεριστατωμένη κατάθεση γνώσεων και η άρτια οργάνωση δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να ζήσουν όλοι οι συμμετέχοντες όμορφες χορευτικές στιγμές. 
Την όλη επιμέλεια του σεμιναρίου είχε ο χοροδιδάσκαλος του τμήματος , Ιωάννης Κώτης  ενώ η διοργάνωσή του έγινε  στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων  και  σεμιναρίων που έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο 2016 - 17 προκειμένου το τμήμα χορού του Επί Σταγών να είναι άρτια προετοιμασμένο για τις παραστάσεις  του Θεατρικού εργαστηρίου τις οποίες θα ντύνει χορευτικά.

1ο Διαδραστικό Εργαστήρι
Έρευνας και
καταγραφής Χορού