Παπαδιαμάντης Δωδεκαήμερος

Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών”

…Nα πού βρίσκεται η αληθινή μαγεία του Παπαδιαμάντη. Δε ζητά να τεντώσει τα νεύρα μας, να σείσει πύργους και να επικαλεστεί τέρατα. Οι νύχτες του, ελαφρές σαν το γιασεμί, ακόμη κι όταν περιέχουν τρικυμίες, πέφτουν επάνω στην ψυχή μας σαν μεγάλες πεταλούδες που αλλάζουν ολοένα θέση, αφήνοντας μια στιγμή να δούμε στα διάκενα τη χρυσή παραλία όπου θα μπορούσαμε να ‘χαμε περπατήσει χωρίς βάρος, χωρίς αμαρτία. Είναι εκεί που βρίσκεται το μεγάλο μυστικό, αυτό το “θα μπορούσαμε” είναι ο οίακας που δε γίνεται να γυρίσει, μόνο μας αφήνει με το χέρι μετέωρο ανάμεσα πίκρα και γοητεία, προσδοκώμενο και άφταστο. “Σα να ‘χανε ποτέ τελειωμό τα πάθια και οι καημοί του κόσμο”…
Απόσπασμα από το βιβλίο του Οδυσσέα Ελύτη “Η Μαγεία του Παπαδιαμάντη”
Φίλες και φίλοι μας ,
Όποιος γνωρίσει τον κυρ – Αλέξανδρο και ταξιδέψει με την πένα του στ΄ όμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί του, μυρωδιές από ελαφρύ γιασεμί, απ΄ αφρισμένη θάλασσα, από γλυκιά Ελλάδα θα τυλίξουν την καρδιά του.
Πως εμείς στο Θεατρικό Εργαστήρι να αντισταθούμε σ΄ αυτή τη μαγεία; Παλιά και νέα πρόσωπα σε μια παρέα που συνεχώς πληθαίνει σμίξαν το μεράκι τους και τον πόθο τους για όμορφα πράγματα και ετοιμάζουν για όλους σας ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο λογοτέχνη μας, μαγεμένοι απ΄ το μεγαλείο του.